T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Atabek Ortaokulu

Atabek Ortaokulu

Telefon
05453222721
Belgegeçer
atabekilkogretim.gmail.com
WEB
https://atabekortaokulu.meb.k12.tr
Adres
ATABEK MAH. 05001 NOLU SK. NO 1/1 ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP
Vizyon
AKADEMİK OLDUĞU KADAR; KÜLTÜR, TARİH VE İNANÇLA YOĞRULMUŞ ÖĞRENCİLERİMİZİN BİREYSEL VE SOSYAL GELİŞİMLERİNİ DE DESTEKLEYEN MODERN BİR EĞİTİM ANLAYIŞIYLA, ÖNCELİKLE KENDİSİNE VE UZUN VADEDE MİLLETE FAYDALI BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR.
Misyon
VATANINA, MİLLETİNE VE AİLESİNE FAYDALI, TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİNİN AMAÇLARI VE İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA BİREYLER YETİŞTİRMEKTİR.
Başarılar
Öğretmen :22
Öğrenci :340
Derslik :32
Toplantı Salonu :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :2
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2500
Öğretim Şekli :Okulumuzda normal öğretim yapılmaktadır.
Saatler
BAŞLAMA 08:40 BİTİŞ 15:00
Isınma
KALORİFER-KÖMÜR
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
HER IKI SAATTE BİR B41 NUMARALI , SABAH VE AKŞAM OLMAK ÜZERE DE (GÜNDE IKI KERE)B14 NUMARALI BELEDİYE OTOBÜSÜ BULUNMAKTADIR. ANCAK PANDEMİ SEBEBİYLE BELEDİYE OTOBÜSLERİ ŞU AN İÇİN, GEÇİCİ SÜREYLE DURDURULMUŞTUR.
Servis Bilgisi
PERSONELLERE AİT ÖZEL ARAÇLARLA SAĞLANMAKTADIR. ÖĞRETMEN SERVİSİ YOKTUR.
Yerleşim Yeri
ÖNCEDEN KÖY STATÜSÜNDEYKEN MAHALLE KAPSAMINA GİRMİŞTİR. SOSYAL ÇEVRE OLARAK KÖY TANIMINA DAHA ÇOK UYMAKTADIR. HALK GEÇİMİNİ TARIM, HAYVANCILIK VE HURDACILIK İLE SAĞLAMAKTADIR.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İL MERKEZİNE UZAKLIK 8 KM.
Kontenjan Bilgileri
338
Sportif Etkinlikler
Günümüzün modern eğitim anlayışı, çocukların akademik ve sanatsal eğitimleri yanında fiziksel eğitimlerinin önemine de her fırsatta vurgu yapıyor. Yeni nesiller için tasarlanan eğitim sistemleri, spor aktiviteleri içeren daha fazla ders saati, sosyal ve sportif etkinlik kulüpleri, çeşitli branşlara yönelik okul içi spor alanları gibi ögelerle destekleniyor. Fiziksel gelişimin yoğun ve hızlı olarak yaşandığı ilk ve ortaöğretim dönemleri boyunca sportif aktivitelerle desteklenen çocuklar, daha sağlıklı bir fiziksel gelişim süreci yaşarken derslerinde de başarılarını artırıyor. Bu çağlarda alınan sportif temel eğitimin en önemli faydalarından biri ise çocukların ilgi duydukları spor dallarını küçük yaşta tanıması ve erken uyum sağlaması. Profesyonel sporcu olma veya sportif akademik kariyer yapma gibi farklı profesyonel seçenekleri ileride değerlendirebilecek olan çocuklar, spora erken başlamanın avantajlarından faydalanabiliyor. Bilinçli ebeveynler ve eğitmenler olarak size düşen en önemli görev ise onları cesaretlendirmektir.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır